Lai sniegtu Tev labāko tiešsaistes pakalpojumu, mūsu mājas lapa izmanto sīkdatnes (cookies). Lietojot mūsu lapu, Tu piekrīti Rāmkalnu sīkdatņu un privātuma politikai.
Uzzini vairāk: Privātuma politika



SIA Rāmkalni Nordeco un SIA Peruza īsteno sadarbības projektu jaunas sukāžu žāvēšanas tehnoloģijas izstrādei un iekārtu prototipa izstrādei

26 novembris 2021

Pētījums tiek īstenots projekta Latvijas Pārtikas nozares kompetences centra ietvaros. Projekta numurs: 1.2.1.1/18/A/002.

Pirmajā pētījuma posmā abas puses ir aktīvi strādājušas pie esošās sukāžu žāvēšanas tehnoloģijas izpētes un veikušas eksperimentālas darbības, lai veidotu atbilstošu zinātniski pētniecisko bāzi nākamajam projekta posmam, kas paredz iekārtas prototipa izstrādi.

Rāmkalni Nordeco paveiktās aktivitātes projektā pārskata periodā 17.05.2021 - 16.08.2021:

Izpētītas procesa tehnoloģiskās īpatnības, izgatavots pirmais prototips ar plaši maināmiem tehniskajiem parametriem.

Reģistrēti žāvēšanas mērījumi eksperimentālajos žāvēšanas procesos un veikta organoleptiskā produktu novērtēšana.

Turpinās darbs pie  mērījumu reģistrācijas un datu apstrādes.

Laikā posmā no 17.08.2021 līdz 16.11.2021

Turpināti eksperimenti ar pirmo kaltēšanas kameras prototipu, lai atrastu grupas optimumu četriem galvenajiem procesa parametriem: padotā gaisa relatīvais mitrums, padotā gaisa temperatūra, gaisa plūsmas ātrums un cilindra rotācijas režīms.

Atsevišķos eksperimentos konstatēta neatbilstoša produkta sagatavošana – gan produkta pārkaltēšana un sarukums, gan ogu salipšana ar secīgu miziņas bojājumu, pie tam pie vairākām atšķirīgām parametru kombinācijām. Iegūtie rezultāti ir kritiski svarīgi, konstruējot nākamo mērogotu iekārtas prototipu.

Ir paveikti nākamā mērogotā iekārtas prototipa konstruēšanas darbi un uzsākta tā komplektācija. Līdz ko būs izgatavots otrais mērogotais prototips, tā uzreiz tiks uzsākti eksperimenti ar ogām, lai iegūtu pirmā un otrā prototipa salīdzināmus datus pie analogiem procesa parametriem. Šīs pētījuma daļas rezultātā tiks iegūta visticamākā sākotnējo parametru kopa industriālas veiktspējas iekārtas veidošanai.




Atpakaļ uz jaunumiem

Slēpojam Rāmkalnos!

Slēpošanas kalna darba laiks:

10:00-21:00.

Kalna rezervācija - aplikācijā BOOKLA.

Ja Tev nepieciešama palīdzība slēpošanā - lūdzam sazināties

ar instruktoru un vienoties par apmācības rezervāciju individuāli.

Dāvis +371 29334241

Bertrams +371 25631278

 

 

 
Uzzināt vairāk