Rāmkalnu sukādes

Rāmkalnu produktu katalogs (pdf)




Sukādes ir 100% dabīgs un ar vitamīniem bagāts produkts. Tas ir veselīgs saldumu aizvietotājs, ko ražojam no Latvijā audzētām ogām, augļiem un dārzeņiem, kas, pateicoties unikālai apstrādes tehnoloģijai, saglabā tajās dabas spēku un bioloģiski aktīvās vielas.

Mūsu sortimentā ir dzērveņu, upeņu, ķirbju, cidoniju, rabarberu sukādes.

 
Sukādes

Rāmkalnu gatavotajās sukādēs esam atklājuši daudzus no ikdienā tik nepieciešamajiem vitamīniem, kā arī gandrīz visas Rāmkalnos gatavotās sukādes ir beztauku produkts, kas ļauj ar tām našķoties arī tiem, kas ikdienā atturas no treknākiem produktiem. Katrs sukāžu veids izceļ kādu citu auga vērtīgo īpašību.

Augļu cukurus – fruktozi un glikozi organisms viegli un ātri uzņem un tāpēc tie labi atjauno spēkus smagā fiziskā darbā vai sportā un svarīgi tie ir bērnu un vecu cilvēku pārtikā. Šie cukuri mazina zobu kariesa briesmas un novērš dažādus aplikumus vai padara tos irdenus un viegli notīrāmus. [1]  Šie cukuri ir norādīti arī uz Rāmkalnu ražotās augļu un ogu produkcijas, lai Jums būtu ērti izsekot tam, ko Jūsu organisms dienas laikā uzņem.


[1] informācija no www.spats.lv



Cidonijas (sukādes, sīrupi, pastilas).

Cidonija ir pazīstama arī kā ziemeļu citrons, kas ir nepārspēts C vitamīna avots ar izteiktu aromātisku garšu. Cidonijās C vitamīna ir četras reizes vairāk nekā ābolos. Bez tā vēl arī pektīnvielas, skābes un minerālvielas, A provitamīns, B1, B2, E, PP vitamīni, cukurs, organiskās skābes (ābolskābe, citronskābe), kālijs, kalcijs, magnijs, fosfors, nātrijs, dzelzs, miecvielas un fruktoze.[1] Esam pārbaudījuši cik bagātas ar vitamīniem ir tieši Rāmkalnos gatavotās sukādes.
Cidoniju skādes ir vienas no bagātīgākajām sukādēm, tajās atklājām tādus vitamīnus kā  C , B1, B2, B3, E,  Magnijs, Dzelzs, Kālijs, Kalcijs.  [2]C vitamīns 100g mūsu sukāžu  sasniedz 39% no vispār nepieciešamās diennakts devas cilvēka organismam. [3]



Cidoniju augļi labvēlīgi iedarbojas uz psihi, tie uzmundrina, uzlabo garastāvokli, mazina galvassāpes, stiprina sirdi, aknas, kuņģi, pastiprina apetīti, novērš nepatīkamu mutes aromātu. Saldenskābie augļi palīdz sliktas dūšas, vemšanas, sirds ritma traucējumu, caurejas, gastroenterītu, kolītu, hepatīta gadījumos. Cidonijas ieteicams lietot, ja darbs saistīts ar radioaktivitāti, jo spēj saistīt un izvadīt no organisma radioaktīvos elementus. Lieto arī sklerozes profilaksei un ārstēšanai. [4]

Ja ikdienā dodat priekšroku nevis kārumiem, bet veldzējošam dzērienam, tad iesakām nobaudīt dzērienu no cidoniju sīrupa, jo tajā esošie vērtīgie vitamīni, tādi kā C, B1 un Kālijs sniegs Jums jaunu enerģijas lādiņu.



Japānas zinātnieki uzsver ļoti lielās cidoniju spējas nostiprināt un atveseļot elpošanas orgānus. Šim nolūkam sevišķi spēcīgas ir izžāvētās daiviņas. Hronisko slimību slimnieki ir ļoti labi savu kaišu pazinēji un man nav pamata šos cilvēku novērojumus apstrīdēt, jo tas sakrīt ar japāņu zinātnieku rakstīto –cidoniju miziņās esošās eļļas satur vielas, kas nostiprina plaušu, bronhu audus. Nostiprinātie audi  nereaģē uz dažādiem viegliem kairinājumiem un tāpēc nerodas astmai raksturīgās lēkmes, kā arī daiviņas novērš šoferu specifisko ceļa nogurumu. [5]


[2] dati no BIOR
[3] Pielikums MK 01.09.2009. noteikumu Nr.988 redakcijā, kas grozīta ar MK 09.03.2010. noteikumiem Nr.234
[5] informācija no www.spats.lv
 


Lielogu dzērvenes (sukādes, sīrupi, pastilas un sula).

Dzērvenes jau izsenis ir pazīstamas kā dažādu kaišu un saslimšanu ārstnieciskais augs. Par mūsu pašu Latvijas purvos augošo dzērveņu labajām īpašībām neviens nav jāpārliecina, savukārt, ja ir vēlēšanās dzērvenes lietot profilaksei, īsti piemērotas ir sukādes. Šīs tumši sarkanās, skābās ogas pozitīvi ietekmē kuņģa – zarnu trakta darbību, mutes veselību, pasargā no nierakmeņu veidošanās, samazina sliktā un paaugstina labā holesterīna līmeni asinīs. Tās lieti noder urīnceļu slimību profilaksei un ārstēšanai, pateicoties augstajam C vitamīna saturam, bieži tiek lietotas arī pie saaukstēšanās slimībām, palīdz atveseļošanās periodā pēc dažādām infekcijas un sirds-asinsvadu sistēmas slimībām, kā arī samazina risku saslimt ar dažādiem audzējiem.[1]



Īpaši labi dzērveņu sukādēs saglabājas C vitamīns un vitamīns B1, šie vitamīni veicina enerģijas ieguves vielmaiņu un normalizē sirdsdarbību. [2] ASV zinātnieks Dr. Nikoli Vorsa  raksta par 1990-2000.g. pētījumiem - dzerot dzērveņu sulu, izmantojot citus šo ogu produktus gļotādas  “atgrūž” baktērijas, kuras pirms saslimšanas vispirms pielīp un tikai tad “ieperinās”. Tātad, dzērvenes palīdz organismam iegūt visu gļotādu atvairīšanas spēju pret ļaundabīgiem mikrobiem un baktērijām un tāpēc nav jāpielieto spēcīgie antibiotiķi urīna orgānu ārstēšanai. [3]



Pret brīviem radikāliem veiksmīgi cīnās dabas radītie antioksidanti, kas sevišķi daudz ir dažās garšvielās, ogās un augļos – C, E, A vitamīni, betakarotīns, selēns, polifenoli – flavonoidi (tie ir augļu, ogu smaržās esošie fenoli) u.c.
Ogu un augļu ietekmi uz veselību salīdzinājumā labi rāda to antioksidantu spējas ORAC vienībās - mkmoli/100g: lielogu dzērvenes – 9 584  (dati no USDA, Selected Foods, 2007. U.S. Department of Agriculture). [4]


[4] 2009. gada 18. septembris Andris Špats, Dr.sc.ing.



Upenes – sukādes, sīrups, pastilas, sula

Arī upenes ir Latvijā ērti pieejamas un vitamīniem bagātas ogas. Upenes satur antioksidantus, daudz C vitamīnu, B1, P, karotīnus, dzelzi, mikroelementus. Visiem ir labi zināms, ka upeņu sula, sīrups vai ievārījums, pievienots pie tējas, palīdz ārstēties no saaukstēšanās, paaugstina organisma pretošanās spēju slimībām. Upenes ir lieliska alternatīva medikamentiem. Organisma spēcināšanai ļoti vērtīga ir ne tikai upeņu sula, bet arī sukādes. Upeņu sukādes ir lieliska piedeva jogurtiem, desertiem, konditorejas izstrādājumiem. Tehnoloģiski pareizi sagatavotas sukādes maksimāli saglabā savu uzturvērtību, dabisko garšu un aromātu. [1]



Iesakām gan profilaktiskos nolūkos, gan ārstnieciskos lietot Rāmkalnos gatavotās upeņu sukādes, sīrupu vai sulu, produktos esošie vitamīni palīdzēs ārstēt saaukstēšanos kā arī veicinās imūnsistēmas noturību. Ja vēlaties uzņemt dienā nepieciešamo C vitamīna devu, tad Jums jāizvēlas Rāmkalnu upeņu sukādes (100g = 82% no IDD) un klāt jānobauda pāris glāzes upeņu dzēriens, ko būsiet sagatavojis no sīrupa (100g = 38% no IDD), un dienas deva nodrošināta visai gardā un ērtā veidā.





Ķirbis – sukādes, sīrups, pastilas

Ķirbis kā kultūras augs ir pazīstams jau vismaz 5000 gadu, jo tā sēklas ir atrastas izrakumos Peru un Meksikas senās apdzīvotās alās. Ķirbjos ir daudz dzīvībai svarīgu elementu, jo plašā sakņu sistēma tos viegli uzņem – dzelzs,, fosfors varš, kobalts, cinks un mikroelementi. Tāpēc audzēšanas agrotehnikai un zemes minerālai pilnībai ir svarīga loma. Cinka sāļi ir vairāki veidi un tie ir svarīgi potences nostiprināšanai, kā arī kopā ar vitamīnu E un citiem pazemina novecošanas ātrumu un ilgāk uztur seksuālo aktivitāti.



Ķirbju ārstnieciskās spējas zina visos kontinentos un tautu senie priekšstati ir visai līdzīgi. Vispārzināmas ir ķirbju rekomendācijas pret anēmiju (mazasinību), pie sirds un asinsvadu slimībām, pie iekaisumiem un arī pie pārāk lielas aptaukošanās. Mazāk zināms, ka sula palīdz pie saaukstēšanās, kuņģa iekaisumiem un žultspūšļa iekaisuma, pie podagras, kolītiem, ka ķirbis nostiprina zobu emalju un palīdz pret kariesu. [2]



Sukādes ir vērtīgs kālija ieguves avots. Kālijs palīdz organismam ražot enerģiju un tas palīdz uzturēt asinsriti. [3]Nenoliedzams gards kārums, pats tad, ja Jūs domājat, ka ķirbis nav priekš Jums, noteikti nobaudiet, Jūs atklāsiet jaunu skatījumu uz šo pasaulē lielāko ogu.



Rabarbers – sukādes, sīrups, pastilas

Rabarberi satur 91-96% ūdeni, ir skābi (pH=3-3,6), jo tajos ir augsts dažādu organisko skābju saturs. Organiskās skābes un šķiedrvielas labvēlīgi ietekmē gremošanas procesus.  Šķiedrvielas palīdz saistīt un izvadīt no organisma nevēlamās ķīmiskās vielas, kuru klātbūtne var izraisīt saslimšanu ar vēzi (īpaši resnās zarnas). Rabarberos esošās uzturvielas kopā ar šķiedrvielām palīdz mazināt gremošanas trakta vēža slimību risku. [4]



Rabarberu sīrups ir atsvaidzinošs  un uzmundrinošs, tajā var sajust pavasara elpu arī bargajā ziemā, savukārt sukādēs ir saglabāta dabīga rabarbera garša un specifiskās nianses.





Uzmanību! Regulāri lietojot sukādes, uzlabojas garastāvoklis! :)






Sortimentā ir arī bioloģiskās ķirbju un cidoniju sukādes un sīrupi. 



RĀMKALNU PRODUKTU KATALOGS(pdf)


Pasūtījumiem: Tālr. 25619917; pasutijumi@ramkalni.lv


 
 

Ražots Rāmkalnos

Rāmkalnu sukādes

Rāmkalnu sukādes

Sukādes ir 100% dabīgs un ar vitamīniem bagāts produkts. Tas ir veselīgs saldumu aizvietotājs, ko ražojam no Latvijā audzētām ogām, augļiem un dārzeņiem, kas, pateicoties unikālai apstrādes tehnoloģijai, saglabā tajās dabas spēku un bioloģiski aktīvās vielas.
Rāmkalnu pastilas

Rāmkalnu pastilas

Pastilas ir īpašs kārums tiem, kam garšo saldumi ar „odziņu”. Mūsu pastilas top no Latvijā audzētām ogām, augļiem un dārzeņiem, kas, pateicoties unikālai apstrādes tehnoloģijai, saglabā tajās dabas spēku un bioloģiski aktīvās vielas.
Rāmkalnu dabīgie sīrupi

Rāmkalnu dabīgie sīrupi

Veselīgie sīrupi top no Latvijā audzētām vitamīniem bagātām ogām un augļiem. Pateicoties dabiskajām izejvielām, mūsu sīrupi ir ne tikai veselīgs padzēriens pieaugušajiem un bērniem, bet arī sulīga sastāvdaļa dažādiem saldajiem ēdieniem, kūku krēmiem un želejām.
RĀMKALNU DABĪGĀS LIMONĀDES

RĀMKALNU DABĪGĀS LIMONĀDES

Rāmkalnu dabīgās limonādes top no Latvijā audzētām cidonijām, dzērvenēm un rabarberiem, Tās ir ar veldzējošu un izteiksmīgu garšu!
MĀJAS SALDĒJUMS

MĀJAS SALDĒJUMS

Ja vēlaties baudīt saldējumu, kas garšo gluži kā bērnībā, noteikti pamēģiniet „Rāmkalnos” ražoto mājas saldējumu. Tas ir roku darbs, kas top tikai no svaigākā piena, gardākajām ogām un Latvijas vistu olām.
ŽĀVĒTĀS VISTIŅAS

ŽĀVĒTĀS VISTIŅAS

Ne velti mūsu žāvētās vistiņas apvītas teiksmām un leģendām, pēc tām brauc gardēži no visas Latvijas un pat kaimiņzemēm. Mūsu vistiņas tiek kūpinātas pēc senām restorāna "Sēnīte" receptēm, ievērojot visas kūpināšanas tradīcijas.
RĀMKALNU KŪPINĀJUMI

RĀMKALNU KŪPINĀJUMI

Mūsu kūpinātavā nonāk tikai svaiga gaļa no Latvijas zemniekiem, kuru pagatavojam pēc senām restorāna "Sēnīte" receptēm, ievērojot visas kūpināšanas tradīcijas. Mūsu kūpinātava tiek kurināta ar malku, piešķirot žāvētajai produkcijai īpašu smeķi.
RĀMKALNU PELMEŅI

RĀMKALNU PELMEŅI

Garšīgai ģimenes maltītei vai ātrām vakariņām, esam pagatavojuši pašus garšīgākos pelmeņus Latvijā. Mūsu pelmeņi top no īstas gaļas, tas ir smalks roku darbs, kurā pavāri ietin prieku un „labas apetītes vēlējumus”.
KONDITOREJAS IZSTRĀDĀJUMI

KONDITOREJAS IZSTRĀDĀJUMI

Jau turpat 10 gadus „Rāmkalnos” pieredzējušu konditoru uzraudzībā top gardas bulciņas un tortes, ko iecienījuši daudzi saldummīļi gan tuvā, gan tālā apkārtnē.
KULINĀRIJA

KULINĀRIJA

Rosols - kā mājās taisīts, gaļas ruletes, kas iepriecinās visprasīgākos gardēžus vai sātīgas karbonādes, tas viss un daudzi citi labumi, kas tapuši no Latvijas zemnieku produktiem, ir pieejami „Rāmkalnu” kulinārijas piedāvājumā.
Ražojumi un kur tos nopirkt

Ražojumi un kur tos nopirkt

Iedvesmojoties no „Rāmkalnu” skaitās dabas un Gaujas nerimstošās enerģijas, esam sākuši ražot savus oriģinālos un dabai draudzīgos produktus. Mūsu ražojumi top tikai no dabīgām un kvalitatīvām izejvielām un produktiem, kurus rūpīgi izvēlamies no Latvijas labākajām saimniecībām.
 

Piesakies jaunumiem

Darba laiki

Bistro
P. 8.30 - 19.00
O.8.30 - 19.00
T. 8.30 - 19.00
C.8.30 - 19.00
Pk.8.30 - 20.00
S. 8.30 - 20.00
Sv.8.30 - 19.00


Restorāns
P. 12.00 - 21.00
O.12.00 - 21.00
T. 12.00 - 21.00
C.12.00 - 21.00
Pk.11.00 - 21.00
S. 11.00 - 21.00
Sv.11.00 - 21.00



Veikals, Konditoreja
8:00–22:00 (pirmdiena-sestdiena)
9:00–22:00 (svētdiena)

Atrakciju parks,
Inventāra noma

10:00–21:00 (katru dienu)